12 Ağustos 2015 Çarşamba

Puset seçiminde nelere dikkat edilmeli

 
Kızımın puseti Kanz marka. Biz eşimle puset alışverişine çıktığımızda çok fazla dolaşmadık açıkçası. Çünkü çok fazla marka ve model var. İşin içinden çıkamayız diye düşündük. Aslında biraz zevk ve para meselesi puset secimi.
 
 
 

Puset secimi yaparken mutlaka arabayı sürün. Sakın sürmeden almayın. Akması lazım takılmadan. Ve daha ekonomik olması için ana kucağıyla birlikte olan bir model seçin. Böylece oturaklar arabanın iskeletine uyumlu olacaktır.
 
 
 
Bizim kullandığımı model bu.
 

Bunların dışında birisi bana asarları pamuklu olsun demişti. Eğer bulabiliyorsanız öyle almaya çalışın. Ama ana kucağı pamuklu olmasın çünkü arabada da bir süre anacağını kullanacaksınız ve genelde herhangi bir yangın durumuna karsı yanmaz kumaştan yapılmıştır. Önce güvenlik! Büyük olan, pusetin ikinci oturağını, eğer pamuklu bulamadıysanız ki benimki değil pamuklu bir kumaşla örtebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum çünkü çok terletiyor maalesef.
 
Size tavsiyem alttaki sepetin mümkün olduğunca yukarda olması. Benimki maalesef çok yukarda değil ve içini biraz fazlaca doldurunca  ön tekerlere değiyordu. Simdi ayarlayıp yukarı çektik biraz ama arada tekrarlamak gerekiyor. O yüzden bence kesinlikle buna dikkat etmeniz lazım.
Katlandığında kapladığım yer de önemli. Olabildiğince küçülenlerden tercih edin ki bagajınız da yer kalsın. Ve birde hafif olsun! Bakin bu çok önemli! Eşiniz yokken de bebeğinizle dışarı çıkacağınızı unutmayın. Sizin kaldırabileceğiniz ağırlıkta olsun. Sonuçta üstüne bir de bebek gelecek.
Bir de benim tavsiyem benim ki gibi tutma yeri ayarlanabiliyor olsun. Böylece park halinde kolunu içe kıvırabilirsiniz, yemek yedirirken eğer pusetinde oturacaksa çok büyük rahatlık oluyor, ya da esiniz kullanırken yukarı çekebilir, siz kullanırken de düz tutabilirsiniz. 
 

 

 


 
Ayrıca ana kucağı iki yönlü yani hem size hem de karsı tarafa bakan bir model olsun. Büyük olan oturakta ise benimki gibi yatan bir model seçmeniz bebişiniz uyuduğunda iki büklüm kalmasını önleyecektir.
Renk olarak da koyu seçim yapmak akıllıca olacaktır çünkü kumaşlar çıkmıyor ve açık renkte sık sık silmek gerekecektir.
3 teker 4 teker hangisi derseniz de tamamen size kalmış. Yani zevkinize. Çok afili güzel modeller var piyasada. E düşününce uzun da kullanılacak bir ürün. Fakat unutmamak gerek, bebekler yürümeye başladığında pusete binmeye devam etmek isteyip istemeyeceğini bilemeyiz. O yüzden burada yazdıklarımı da dikkate alarak bütçenize uygun bir model almak akıllıca olacaktır.
 
Sevgiler,
XOXO 😉
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder