29 Aralık 2015 Salı

6m+ oyuncaklar

 
6. aydan itibaren tontonlar daha fazla hareketleniyor artık oyun oynayabiliyor ve daha uzun süre dikkatlerini çeken oyuncaklarla vakit geçirebiliyorlar.
Kendine zarar vermeyeceğinden emin olduğunuz kapları eline verebilirsiniz artık. Tabi sizin gözetiminizde oynaması daha uygun olacaktır.
Küçük ve yumuşak toplarla attı-tuttu oynayabilir, yuvarlayabilirsiniz. Çok seviyorlar. Ayrıca balonlarla da çok eğleniyorlar. Kumsal tam bir balon sevdalısı. 😄 Evde rengarenk bir sürü balonumuz var ve çok severek oynuyor. Ufak bir köşe yapıp (balonlar çıkmayacak şekilde etrafına yastık vs. koyabilir) içine oturtabilirsiniz. Eğer arkaya devrilme ihtimali varsa mutlaka önleminizi almayı unutmayın. Ve eğlenceyi izleyin! 🎈🎈 Yalnız patlama ihtimaline karşı yine sizde mutlaka yanında olun. 😉 Ufak parçaları ağzına atmak isteyebilir... Uçan balonlar da yine bebeklerin bu aylarda çok ilgisini çekiyor. 😉 Aklınızda olsun.
 
 

 
Bunların dışında severek oynadığı oyuncaklarına gelirsek en başta gitarından bahsetmek isterim. Fisher-Price'ın bu gitarı bu aylarda Kumsal'ın favorilerindendi. İki farklı ayarı bulunuyor. Birinde müzikler, diğerinde de alfabe, sayılar ve şekiller var. 3 düğmesi ve bir de üzerinde gülen surat olan ve bebeklerin çok sevdiği, dönerek müzik çalan bir topu var. Açma kapama ve 2 ses seviyesi var. Böylece uygun gördüğünüz ses seviyesine getirebilir uyuduğu zamanlarda da kapatabilirsiniz. Hem eğlenceli hem de eğitici bir oyuncak.
 
 

 
 
Diğer bir oyuncak da yine Fisher-Price'ın oyun arkadaşı. Ayağında açma kapama düğmesi bulunan yumuşacık bir köpekçik. Renkleri canlı, bebeklerin çok ilgisini çekiyor. Hem şarki çalıyor hem de organları öğretiyor. Bunun dışında konuşuyorsa. 'Sarıl bana', 'çok eğlencelisin', 'benim arkadaşımsın' vs. gibi cümleler de kuruyor. Kulağına, göbeğine, kalbine, kollarına ve ayaklarına başınca çalışmaya başlıyor. Aynı zamanda bu oyuncağı tontonunuzu odasına geçirince sabahları kalktığında oyalanması için de kullanabilirsiniz. Yumuşak olduğu için belki uyku arkadaşı olarak bile benimser... 😊
 
 
 
Aşağıda resmi olan tahta puzzlelar da Kumsal'ın çok ilgisi çekiyor. Tabi yerleştiremiyor henüz ama epey oyalanıyor. Biz kremimizi alırken yanında hediye olarak gelmişti ama oyuncak mağazalarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Fakat sert olduğu için gözetiminizde oynaması uygun olacaktır.
 
 
 
Çok sevdiği bir diğer oyuncak da Fisher-Price'ın telefonu. Basit bir oyuncak ama epey oyalanıyorlar. Açıp kaparken müzik çalıyor, birkaç tane melodisi var ve ekranda da 3 farklı hayvanin resmi değişiyor.
 


 
 
Yine Fisher-Price'ın emekleme arkadaşı olarak gecen bu oyuncağını da Kumsal çok sevmişti. Peşinden koşturuyor gerçekten. 😂😍 Sırtındaki çıkıntıya basarak ilerletiyorsunuz. Ayağındaki 4 farklı şekille de ayrıca dikkat çekiyor.
 
 
 
 
Tontonların çabuk sıkıldıklarını unutmayın. Oyuncaklarıyla daha uzun süre oynamaları için her gün önlerine bütün oyuncaklarını koymak yerine dönüşümlü olarak verirseniz her seferinde aynı heyecan ve zevkle oynayacaklardır.
 
Sevgiler,
XOXO 😉
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder